Att välja rätt nyans på läppstiftet

Rätt färg rött läppstift

Frågan, vilken nyans på läppstiftet är rätt för mig är väldigt poppis, tyvärr är svaret allt annat än enkelt. Till att börja med – strunta i trender och kläder när du vill hitta den perfekta nyansen för just dig. (Missförstå mig inte, det kan vara jättekul att testa olika trender och matcha läppstiftet med kläderna, men det är kanske inte den nyansen som blir din favorit år ut och år in.)

 

Det jag har blivit inskolad är att man ska utgå från sin egen hy och dess ton - varm eller kall - för att sedan välja ett läppstift som drar mot varmt eller kallt. För att förenkla supermycket har de personer som har ljus hy och lätt för att bränna sig ofta kalla toner medan de som har lätt för att få färg i solen och sällan bränner sig ofta en varm hudton. Då du väljer läppstift har de färger som drar åt blå och lila toner ofta en kall ton medan läppstift som drar åt orange och brunt ofta en varm ton.

 

Ovan ser du mina läppstift, de som jag faktiskt använder lite då och då, uppstälda från kallt till varmt. Och se och häpna - det är både varma och kalla nyanser, trots att jag (iaf enligt generaliseringsregeln) tveklöst har en hy som går i kalla toner. Mitt bästa tips är därför – strunta i allt vad regler heter och hitta en nyans som DU gillar.

 

Rätt färg rött läppstift

 

Det här är de tre nyanser jag använder mest, ett knallcerise - (kallt), ett djuprött - min absoluta favorit i hallonrött (varmt) och ett mer transparent läppstift som drar åt aningen rödorange (varmt).

En salig blandning av färger men som jag själv känner mig fin i och som jag ofta får komplimanger för.

 

Rätt färg rött läppstift

 

Det jag tycker spelar desto mer roll är hur transparent läppstiftet är, som ni ser i det tredje testet är det mer transparent än de första två, och det gör även att dina egna färger kommer att lysa genom lite mer.

 

Kanske har det här inlägget förvirrat mer än det har hjälpt och det är absolut inte min mening. Det jag vill komma fram till är att jag tycker att du ska köpa den nyans du gillar bäst. Jag har inte sett en enda person i rött läppstift och tänkt hur kan hon ha den nyansen. I stort sett alla passar i rött läppstift. Visst, alla passar inte i orangerött läppstift och alla passar inte i ceriserött – men vänta lite med de nyanserna som tydligt drar åt de hållen. Jag har även fått frågor om vilka nyasner som gör tänderna gulare, och ja, det finns vissa nyanser som fångar upp gula toner i tänderna och förstärker dem. Men oroa er inte för det. Det skiftar i belysning och ljus och troligen är det bara du som tänker på det.

 

Mitt bästa råd är att hitta ett läppstift i en röd till hallonröd nyans som är lite semitransparent. Då är det lätt att applicera, lätt att rätta till och dina färger kommer att lysa genom. Måla dig i det och känn dig jäkligt sexig, för det är precis vad du är i röda läppar!

 

PS. Vill du veta mer om varma och kalla färger finns det mer tips och fakta  H Ä RSkriv en kommentar

 

Kommentarer till detta inlägg

Annorlunda blogg även om det inte var något för mig direkt. :) Keep up the good work!


Postat av: Abizer 2011-01-15 18:42:44 [svara]
Tack för tipsen!


Postat av: Klara 2011-01-16 15:39:54 [svara]
Jätte dum fråga kanske men ibland tycker jag det är väldigt svårt att avgöra om en färg är varm eller kall, hur vet man?


Postat av: Emelie 2011-01-18 23:37:35 [svara]
Hej Emelie! Här hittar du många bra tips på hur du kan se vilken hudton du har samt vilka färger som är varma och kalla! http://www.tikei.se/artiklar/kall_eller_varm_hudton.asp Lycka till! Johanna


Postat av: Johanna 2011-01-19 17:49:00 [svara]
Tack så mycket! Måste förresten säga att jag verkligen gillade eyelinern du gjorde med tre vippar för ett tag sen, har kört med den vid ett par tillfällen faktiskt :)


Postat av: Emelie 2011-01-21 17:59:27 [svara]
God kväll raring!


Postat av: Isabella 2011-01-22 00:02:43 [svara]
Vilket märke är det djupröda läppstiftet(det med guld)? Och vad heter det/vilket nummer har det? :) Letat länge efter ett perfekt djuprött och det verkar bra på bilden i alla fall!


Postat av: Rebecca 2013-02-27 00:15:50 [svara]
Hejsan! Fick träff på din blogg när jag sökte på "röda nyanser på läppstift" Jag undrar vilken nyans och färgnummer det första på översta bilden har Clarins läppstift? Ha det bäst! Hälsningar Gunilla


Postat av: Gunilla 2013-09-4 20:12:50 [svara]